onsdag 31 augusti 2011

Anar ugglor i mossen


Ja, ursäkta rubriken, för den är ju liksom sååååååå självklar, men jag kunde inte låta bli. Det här tyget hade jag sett ett antal gånger på Ohlssons Tyger, men det tilltalade mig inte. Så var min mellankille med en dag och han ville absolut ha en tröja i detta tyg. Snäll mamma som jag är, köpte jag tyget och han valde färg på halsmudden. Reslutatet blev ju riktigt bra. Och jag har börjat gilla ugglorna riktigt mycket, de är söta ju (klicka på bilden för att förstora den)!

lördag 27 augusti 2011

Lite försenad, men fin!


Den här köpte jag tyg till i typ januari eller februari. Klippte till den i april. Och sydde den förra veckan...Jag brukar sällan ha något i UFO-högen, men den här och en till jacka hamnade bara där. Nu är den i alla fall färdig. Babychord och foder från Ohlssons Tyger och dragkedja från Bibbis. Yttertyget har jag preparerat med vattenavvisande medel så den ska stå emot lite vatten. Och dottern kommer i alla fall vara lätt att hitta i det här underbara färgglada tyget!

tisdag 23 augusti 2011

Förklädesklänning

















En sådan här skulle jag ju haft på min lilla när hon var liten på riktigt (nu är hon stor, strl.86)! Så himla smidigt plagg. Ett enda långt stycke som sätts fast genom att korsa baksidans snibbar (se bilden ovan). Bra rörelsevidd, vilket jag tycker är viktigt både för ungar som kryper, går och bara mest ligger och sparkar med härliga bebisben och viftar med knubbiga bebisarmar!

Jag var lite skraj för hur det skulle gå med kantbandet i "kurvorna" runt snibbarna, men jag är mycket nöjd med resultatet måste jag säga *klappar mig själv på ryggen*. Fick god coachning av min sy-tokiga barndomskamrat (tackelitack) som peppade mig att våga sy på frihand istället för att nåla.

Min lilla är inte väldigt bred över axlarna, så klänningen hade en tendens att kana ned över axeln först. Satte dit en extra tryck-knapp på axlarna och vips så satt den bättre och dessutom går det nu att använda den längre tid eftersom det går att variera längden. Riktigt nöjd med färgkombon också!

söndag 21 augusti 2011

Fick en beställning på en 35-årspresent. Min kollega fick ett halsband av mig i present och hennes väninna tyckte det var så fint och nu när hon fyller år beställde min kollega ett likadant att ge bort. Halsbandet skulle matchas med ett armband med en tag där det stod "VÄNSKAP". Så här blev detta set med ametist och snäckskalsbumlingar i lila. Halsbandet blev nästan likadant, men med en annan kedja eftersom jag tycker om att göra unika smycken.

lördag 20 augusti 2011

Bebispresent nr. 2

Det blev ingen Stella, men väl en liten E. Eftersom mamman tidigare uttryckt att hon fastnat i stjärntemat tog jag fasta på det. Allt är i strl. 56 och det röda tunna college-tyget kommer från Kameleont Design, all muddväv som jag kantat med kommer från Stoff och Stil, vita stjärnor på gul och röd botten kommer från JNY och bandet till napphållaren kommer från Calletex. Eftersom haremsbyxorna har så lång mudd kan de så småningom vikas ned och på så vis har byxorna lite längre användningstid (de växer ju så det knakar de där små liven!).

torsdag 18 augusti 2011

Napphållare

När vi var på semester så tog jag med mig min hushållsmaskin, Brother Innovis-30, och ett antal projekt som inte krävde overlocken. Bland annat sydde jag ett antal napphållare. Ringen är i livsmedelsgodkänt FDA-gummi och längden på napphållarna uppfyller de säkerhetskrav som konsumentverket kräver. Tycker själv att de beige med :"shhhh baby sleeping" och "tiny hands & tiny feet" är så fina! Inom några veckor kommer det fler band att sy fina napphållare av. Ovanstående napphållare är till salu - nej, just det, jag lade beslag på den kortare av napphållarna med uggleband.


onsdag 17 augusti 2011

Nya produkter

Joråsåatte, här har producerats två nya produkter. Nöjd med slutresultatet! Jag har ju passerat stadiet där skötväskan är ett måste så fort jag ska utanför dörren. Däremot tycker jag det är bra att kunna ha ett paket med tvättlappar och några blöjor tillgängliga. Blöjor som ligger löst under vagnen eller i handväskan har ju en tendens att vara i vägen och på något sätt växa i volym tycker jag och därför har jag skapat nedanstående produkter:


I det enkla blöjfodralet (med eller utan upphängning) får det plats fem blöjor i strl. 5 eller 3 blöjor och en reseförpackning med tvättlappar. Det enkla blöjfodralet stängs med en tryck-knapp. Den sätts fast med kardborre runt barnvagnens handtag. Jag har ett enkelt blöjfodral utan upphängning i bilen.






Det dubbla blöjfodralet rymmer fem blöjor i strl. 5 och ett paket tvättlappar i vanlig storlek. Har man två blöjbarn i olika storlek kan det ju vara bra att ha ett fack till varje blöjstorlek. Det dubbla blöjfodralet stängs med kardborreband. Själv har jag mitt dubbla blöjfodral i bilen.

lördag 13 augusti 2011

Vinstkläder



Här ser ni två plagg i tyget från Strömming Design som jag vann i stegtävlingen. Visst är det snyggt! Det blev en klänning i strl. 86 och en t-shirthoodie i strl.116. Hoodien är en favorit hos min mellankille och har använts flitigt i sommar. Mönstret till klänningen fann jag inspiration till när vi var på ett närliggande slott. Där var en tjej i en söt klänning med volang runt halsen. En sådan vill jag sy tänkte jag och så ritade jag och så ritade jag om och så provsydde jag och så tänkte jag fel och sprättade och sydde igen och till slut så! Brun jersey från Kameleont Design och muddväv från Stoff och Stil.

torsdag 11 augusti 2011

Tävling hos JNYdesign

Äntligen fick jag lite tid att vara med och tävla om tyg hos JNYdesign där jag skulle kunna shoppa ihjäl mig!

"Gillar du färgglada kläder och tyger, hjälp oss bli fler på facebook, bjud in dina vänner att gilla JNYdesign, eller skriv detta inlägg på din blogg, och skriv sedan en kommentar på facebook och/eller på bloggen här för att vara med i utlottningen. Delar du på båda sätt och skriver kommentarer på båda så får erhåller du två lotter. Utlottningen pågår till 15 Aug (när vi kommit hem från Mässor och semestrar och allt återgått till det normala). Vi lottar ut 10 enkilos paket med tyger från JNYdesign (alternativ klädpaket i valfri storlek till samma värde som tygerna)"

onsdag 10 augusti 2011

Bebispresent nr. 1


Det är ju tur att jag ännu är så "ung" att mina vänner får bebisar lite nu och då. Tack vare detta har jag nu ritat flera nya mönster och ritat om en del gamla. Den här lilla flickan får en mjuk och gosig filt med utsidan i vävt bomullstyg från Panduro och insidan består av mjuk flanell med ugglor på från Ohlssons Tyger. Filten dekoreras med vågigt vitt bomullsband fyndat på loppis (syns mkt dåligt mot bakgrunden, klicka på bilden för att förstora och titta där hörnet är invikt för att visa flanellen). Till min stora glädje kom mina nya vikta lejbels idag och den var jag såklart tvungen att använda på en gång! Beställde genom Oneexter och är mycket nöjd både med slutresultatet och servicen. Det kommer spara en del tid att kunna sy fast min lejbel samtidigt som jag syr ihop plagget!


Jag har också ritat om mitt dregglismönster och är nu nöjd (just nu i alla fall). Den här sydd i gul interlock med moln från JNY, fodrad med vit fleece från lokala tyghandeln.

För att få filten och dregglisen att passa ihop något sånär sydde jag en söm i molntygets färg runt filten och kantade dregglisen med brun overlocksöm. Är nöjd med resultatet till båda och hoppas de kommer användas flitigt!

söndag 7 augusti 2011

Förbättrad Buttercup Bag


Nu så. Nöjd! Kraftigt mellanlägg, annan placering av fickorna och det får plats allt det där nödvändiga; mobil (fickan rymmer en i-phone 4 och de i liknande storlek), nycklar, vars ficka hålls på plats med en tryck-knapp, plånbok, läppglans och något mer. Väskan stängs med ett magnetlås.

Den här väskan kommer jag ha på jobbet att ta med ut på lunchen då min "vanliga" handväska känns stor.

fredag 5 augusti 2011

Buttercup bags



Jag har i flera år tänkt att sy en väska efter detta fina gratismönster. Jag har till och med köpt tyg till projektet, men jag har hela tiden prioriterat att sy andra saker. Men nu blev det äntligen av tack vare att min svägerska skulle firas. Jag kom inte på vad jag skulle köpa, men tog fram det fina tyget och insåg att det skulle räcka till två väskor.

Först sydde jag en "prov-väska" i det underbara jordgubbstyget som jag fyndat på loppis. Den väskan fodrade jag med limegrön bomullsväv. Dessvärre hann jag inte prov-använda "prov-väskan" innan jag sydde klart de andra väskorna. Jag modifierade mönstret på så sätt att jag satte en tryckknapp på den fickan som är mot utsidans baksida och så sydde jag i en ficka för mobiltelefonen som jag fäste på motsatt sida. Detta innebar att när mobilen låg i sin ficka och nycklarna i den motsatta fickan så blev det:
1) svårt att knäppa väskan
2) svårt att få plats med plånboken

Nästa gång kommer jag sy fast mobilfickan längre till vänster, så att det lite lättare får plats en plånbok bredvid mobilen så att säga. Jag kommer också prova att stryka fast mellanlägg på fodret för att göra väskan stadigare.

Tre snygga väskor blev det i alla fall, en till svägerskan och två till moi! Tack made by RAE för mönstret.

onsdag 3 augusti 2011

Fits almost everything


mönster:
som de här, fast i strl.80. Insåg att dottern har väldigt få kortbyxor.


material:
bomullschambray och muddväv från Stoff och Stil.


negativt:
att jag sydde fast mudden på fel sida först. Fick ta fram sprättaren och göra trista minuter...


positivt:
att de blev snygga med vit mudd. Funderade lite kring färgen på mudden eftersom vit inte direkt är två-åringars färg, men jag vågade och tycker sååååååååå mycket om resultatet.